Om mig

Jag heter  Anneli Magnusson och började i samband med att olika missförhållanden i Katolska kyrkan avslöjades engagera mig för att skapa en förändring. När det visade sig att många katoliker var rädda för att öppet framföra sina åsikter bestämde jag mig för att ansluta mig till det fåtal som vågade göra det.

Den 31 oktober 2016 lämnade jag definitivt Katolska kyrkan. Jag upplevde en andlig torftighet, negativ attityd mot det omgivande samhället som tillsammans med skandaler och patriarkala strukturer till sist gjorde det omöjligt att stanna kvar. Jag skriver om beslutet i den här bloggen. Nu går jag tillbaka till Svenska kyrkan och vi får se hur mitt bloggande påverkas av det.

Vad man också möter på både denna blogg är ämnen med anknytning till religionsvetenskap. Jag är intresserad av historia och mytologi och är fascinerad över likheterna mellan olika religioner.

Slutligen skriver jag om vård och omsorg helt enkelt för att jag som patient under våren 2013 insåg hur illa den svenska sjukvården ofta fungerar. Det finns förstås väldigt bra vård också och troligen är det mina erfarenheter av den som gör att jag reagerar så starkt på okunniga läkare och dåliga rutiner m.m. Jag vet helt enkelt hur vård ska vara när den är som bäst.

Sjukvård angår många, medan Katolska kyrkan är ett smalt ämne. Därför har jag sorterat bloggarna ämnesvis i en kolumn till höger, så att var och en läsa det som  vederbörande är intresserad av.

 

Annonser

5 svar till “Om mig

 1. Åsa

  Hittade just din blogg via arga doktorn, det varen trevlig överraskning 🙂
  Har bara hunnit skumma igenom några inlägg men så här långt delar jag din syn både på sjukvården som patient och gällande katolska kyrkan så som varande katolik som känner hopp för kyrkan iom påve Fransiscus.
  Ska lösa vidare.

 2. Det finns en möjlighet att sätta in kontaktformulär, exv. på den här sidan eller på en särskild sida kallad ”kontakt” eller liknande. Att ha mejladressen i klartext genererar oftast mycket spam (iofs är gmail bra på att sortera bort det). Nu slänger sig ju WordPress mellan två olika interfejs att redigera i. I det modernaste, det blå, vet jag inte var (om) man hittar det men i det äldre svartvita finns en knapp ”Lägg till kontaktformulär” i samma rad som knappen som används för att lägga till bilder.
  https://en.support.wordpress.com/contact-form/
  Om man redigerar en sida som man tidigare skapat brukar åtminstone jag komma till det gamla blå utseendet istället för det nya blå. Men inga garantier… det bör också finnas någon kodsnutt man kan stoppa in för att skapa ett sånt. Det bör finnas något kortare, men du kan testa nedstående.

  [contact-form][contact-field label='Namn' type='name' required='1'/][contact-field label='E-post' type='email' required='1'/][contact-field label='Webbplats' type='url'/][contact-field label='Kommentar' type='textarea' required='1'/][/contact-form]

 3. Anneli Magnusson

  Tack!
  Jag ska titta på det.
  Anneli

 4. Mats

  Vill rekommendera dig att lyssna till Stig Andreasson. Han har varit missionär i Frankrike bland människor som tillhör RKK. Det är lätt att hitta hans undervisning på internet. MVH Mats

  • Hej Mats,
   Tack för tipset, även om jag gärna sett att du utvecklat din kommentar till varför du tycker att lyssna till Stig Andreasson. Av det lilla jag läst så är jag inte direkt imponerad. Det ringer varningsklockor när en person säger sig veta sådant som inte går att belägga, som att Jesus är Guds son. Vi kristna tror, olika, om detta men ingen har kunnat bevisa sin ståndpunkt. Den dagen någon kan göra det är jag övertygad om att det är slutdiskuterat. Ungefär som när det gäller om den heliocentriska världsbilden.
   Sedan är jag också negativ till missionerande och där kan du och övriga fundera på om ni själva vill möta missionärer? Däremot bör förstås varje religion och samfund välkomna intresserade. Det gäller så enkla saker som att någon hälsar välkommen när man kommer till t.ex. en högmässa och att det finns en agenda, så att även den nytillkomne eller ovane besökaren kan följa med. Men det är något annat än att försöka förmedla ett budskap till den som inte bett om det.
   Anneli

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.