Om mig

Jag skriver mest om vård och omsorg. En följd av att jag efter många år hos en specialist 2013 drabbades av en ”ny” sjukdom och närmast av misstag hamnade på en vårdcentral. Jag insåg då hur låg kompetensen är i primärvården och följden för min del blev väldigt många läkarbesök, avbrutet av resor till akuten och inläggning på sjukhus. Inget av detta hade behövts om man gjort rätt från början.

Själv tog jag mig snabbt vidare till nya duktiga specialister och skulle ha nöjt mig med det. Om det inte vore för att så många andra människor, inte minst då äldre kvinnor, uppenbarligen har svårt att få bra vård. Eftersom jag mår bra (all cred till mina läkare), kan formulera mig, har erfarenhet både av primärvård och specialistvård samt har personer i omgivningen som arbetar i vården känner jag ett ansvar att delta i debatten.

Det finns alldeles utmärkt sjukvård, men den blir allt svårare att nå för den som inte har en sjukvårdsförsäkring, eller kan betala själv.

Alltför många vet heller inte längre hur en bra läkare ska vara, utan tror att man som patient måste ha läst på om vilka undersökningar som bör göras, möjlig diagnos och mediciner som är lämpliga. Egentligen är ju patientens uppgift att berätta hur man mår, lösningen ska doktorn komma med och det ska inte behöva ta 5-10 besök.

Mitt bloggande började dock för rätt många år sedan i samband med att olika missförhållanden i Katolska kyrkan avslöjades. Det visade sig att många katoliker var rädda för att öppet framföra sina åsikter och jag bestämde mig för att ansluta mig till det fåtal som vågade göra det.

Den 31 oktober 2016 lämnade jag definitivt Katolska kyrkan. Jag upplevde en andlig torftighet, negativ attityd mot det omgivande samhället som tillsammans med skandaler och patriarkala strukturer till sist gjorde det omöjligt att stanna kvar. Jag återvände då till Svenska kyrkan och är nöjd med mitt val.

Och nu när du läst om vem jag är, jag förstår att du är nyfiken på det, är det hög tid att du läser något av det jag har skrivit. Det är mycket viktigare och faktiskt intressantare. 🙂

5 svar till “Om mig

  1. Åsa

    Hittade just din blogg via arga doktorn, det varen trevlig överraskning 🙂
    Har bara hunnit skumma igenom några inlägg men så här långt delar jag din syn både på sjukvården som patient och gällande katolska kyrkan så som varande katolik som känner hopp för kyrkan iom påve Fransiscus.
    Ska lösa vidare.

  2. Det finns en möjlighet att sätta in kontaktformulär, exv. på den här sidan eller på en särskild sida kallad ”kontakt” eller liknande. Att ha mejladressen i klartext genererar oftast mycket spam (iofs är gmail bra på att sortera bort det). Nu slänger sig ju WordPress mellan två olika interfejs att redigera i. I det modernaste, det blå, vet jag inte var (om) man hittar det men i det äldre svartvita finns en knapp ”Lägg till kontaktformulär” i samma rad som knappen som används för att lägga till bilder.
    https://en.support.wordpress.com/contact-form/
    Om man redigerar en sida som man tidigare skapat brukar åtminstone jag komma till det gamla blå utseendet istället för det nya blå. Men inga garantier… det bör också finnas någon kodsnutt man kan stoppa in för att skapa ett sånt. Det bör finnas något kortare, men du kan testa nedstående.

    [contact-form][contact-field label='Namn' type='name' required='1'/][contact-field label='E-post' type='email' required='1'/][contact-field label='Webbplats' type='url'/][contact-field label='Kommentar' type='textarea' required='1'/][/contact-form]

  3. Anneli Magnusson

    Tack!
    Jag ska titta på det.
    Anneli

  4. Mats

    Vill rekommendera dig att lyssna till Stig Andreasson. Han har varit missionär i Frankrike bland människor som tillhör RKK. Det är lätt att hitta hans undervisning på internet. MVH Mats

    • Hej Mats,
      Tack för tipset, även om jag gärna sett att du utvecklat din kommentar till varför du tycker att lyssna till Stig Andreasson. Av det lilla jag läst så är jag inte direkt imponerad. Det ringer varningsklockor när en person säger sig veta sådant som inte går att belägga, som att Jesus är Guds son. Vi kristna tror, olika, om detta men ingen har kunnat bevisa sin ståndpunkt. Den dagen någon kan göra det är jag övertygad om att det är slutdiskuterat. Ungefär som när det gäller om den heliocentriska världsbilden.
      Sedan är jag också negativ till missionerande och där kan du och övriga fundera på om ni själva vill möta missionärer? Däremot bör förstås varje religion och samfund välkomna intresserade. Det gäller så enkla saker som att någon hälsar välkommen när man kommer till t.ex. en högmässa och att det finns en agenda, så att även den nytillkomne eller ovane besökaren kan följa med. Men det är något annat än att försöka förmedla ett budskap till den som inte bett om det.
      Anneli

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.