Varför tas det så ofta hänsyn till de mest konservativa kristna?

Dominik Terstriep kyrkoherde i Sankta Eugenia katolska församling svarade Irène Nordgren och hon publicerade med hans tillåtelse svaret på Katolsk Visions blogg.

Skälet till att församlingsbon som deltagit i och skrivit positivt om Prideparaden inte längre får dela ut kommunionen är att undvika osämja vid kommunionbänken. Frågan är varför man i kristna sammanhang så ofta tar hänsyn till de mest konservativa personerna? De som är mest exkluderande. Man kan undra vem/vilka som råkar illa ut härnäst? För det stannar ju sällan vid en grupp eller person utan det blir fler. Ungefär som mobbare agerar om ingen sätter stopp för dem.

Dominik Terstriep skriver också att han vill undvika splittring. Men som Irène Nordgren påpekar så finns den redan där. Och återigen varför är det den som förespråkar öppenhet och en inkluderande hållning som straffas? För visst är det en form av straff att inte få dela ut kommunionen längre. Det är bara att hoppas att många som hittills ”suttit still i båten” eller ”sett till det positiva” nu faktiskt får nog och säger ifrån.

Och förstås att media och myndigheter får upp ögonen för Katolska kyrkan. Jag tycker inte att det är självklart att katolska verksamheter ska få bidrag från stat och kommun. Det är tveksamt om man lever upp till landets lagar.

Annons

Lämna en kommentar

Under Katolska kyrkan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.