Gert Gelotte i GP, Det är okej att byta åsikt

Gert Gelotte skriver i sin krönika Det är okej att byta åsikt i GP om kritiken av att Fredrik Reinfeldt utnämnt Elisabeth Svantessons med bakgrund  i Livets Ord och Ja till livet till arbetsmarknadsminister. Gert Gelotte ifrågasätter att kritikerna inte alls tagit fasta på att hon har en professionell bakgrund som gör henne väl lämpad att bli arbetsmarknadsminister.

Gert Gelotte anser, liksom jag, att man måste kunna få utvecklas som människa och att det är något positivt. Han fortsätter med att påpeka att Elisabet Svantesson visar att även de som tillhör Livets Ord och som hon gör nu en annan församling inom Trosrörelsen kan ha olika åsikter. Något som borde bidra till  att, i positiv bemärkelse, nyansera bilden av dessa grupper.

Bengt Malmgren har också kommenterat debatten kring arbetsmarknadsministern i bloggen Gamla och nya fördomar, men fokuserar mer på omgivningens inskränkthet, än på vad Elisabet Svantesson genom sina uttalanden kan tillföra bilden av kristna.

1 kommentar

Under Religion-allmänt

Ett svar till “Gert Gelotte i GP, Det är okej att byta åsikt

  1. Anneli Magnusson

    Viktigast av allt är nog ändå att den som är minister är det 24 timmar om dygnet. En arbetsmarknadsminister har ingen anledning att uttala sig om t.ex. samkönade äktenskap. Om Elisabet Svantesson av någon anledning skulle göra det är det i så fall regeringens linje som gäller.

    Det är alltså inte bara media som behöver tänka till, det gäller även de små församlingar och samfund som blir jätteglada när någon ur deras led får ett inflytelserikt uppdrag. Man måste respektera att den personen inte längre är privatperson och inte förvänta sig att få en kanal för sina åsikter och värderingar.